Üniversite Sınavına Girdim ve Sonucum !


Merhaba sevgili arkadaşlar,

Nasılsınız? 

Beni sorarsanız iyiyim. Bu sene mart ayında babam vefat ettikten sonra hızlı bir şekilde üniversiteye hazırlanma dönemim oldu. Sınava iki buçuk ay kalmıştı ve bir sürü konu vardı. Gerçekten kısa sürede ne kadar çalışılabilirse o kadar çalıştım. Son 2 hafta kala yoruldum ve bunun bir haftasını dışarıya çıkarak sürdürdüm. Son hafta ise edebiyat ve tarih tekrarlarımı yaptım. Benim üniversite sınavına girme amacım meslek değiştirmekti. Ben bir mühendisim ve 7 yıldır bu işi yapıyorum ama bana göre olmadığını uzun süredir düşünüyordum çünkü mutlu değildim. Bu yüzden düşündüm ve kendimi keşfetme yolculuğumda Psikoloji bölümünün bana en uygun olacağına karar verdim. Aslında ben psikoloji okumak için sınava girdim. 


Çok şükür ki Türkiye 8500. sü oldum. İstanbul Üniversitesi’ni düşleyerek çalışmıştım ancak tercih döneminde fikirlerim değişti ve ilk sıraya İbn Haldun Üniversitesi Psikoloji, ikinci sıraya Boğaziçi Üniversitesi Pdr  ve son olarak da İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünü yazdım. İbn Haldun Üniversitesi’nin geleceğinden o kadar emindim ki taşınmayı düşünüyorduk. Derken sonuçlar açıklandı birde ne göreyim İstanbul Üniversitesi Psikoloji… Büyük bir şok yaşadım ama şu an gayet mutluyum çok şükür. Var olan da hayır vardır diyorum. 2 Ekim pazartesi günü okullar başlıyor. Heyecanlıyım! 


Rabbime binlerce kez şükürler olsun diyorum. Talep gelirse sınava çalışma metodumdan da bahsederim.



Sevgilerimle,

Kuklanız!

4 comments

  1. Evvele başınız sağ olasın. Allah geride kalanlara sabır ihsan etsin. Üniversiteyi yeniden okumayı bu aralar çok duyar oldum. İnsanlar, belirli bir yaştan sonra kendilerini keşfediyorlar sanırıım. Memur olan bir arkadaşım aynı dönem içinde hem doğum yaptı, hem üniversiteyi bitirdi ki o da pisikoloji okumuştu. Şimdi işe geri döndü ve yüksek lisansa başlıyor, tezli. Klinik psikolog olacakmış. Velhasıl, işle beraber hayallerin gerçekleşmesi mümkün. Bir o bir de sizin mühendis olup böyle yapmanız eklendiğinde, bana da "acaba" dedirtiyor. Şimdiden başarılar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. İnsan mutsuz olduğu bir mesleği yapmamalı. Eğer mesleğiniz de mutluysanız bence insan kendini yormamalı. Bense kendim içim aradığım mesleği bulduğumu düşünüyorum. Bloğuma hoşgeldiniz bu arada…

      Sil
    2. Zamanla fark edeceğim bana uygun olup olmadığına artık. Teşekkür ederim sağ olunuz. :)

      Sil
  2. oleeeey başarılar sana kolaylıklar, tebrik ederim. metotlarını yazsana tabii, faydalanırız veya faydalanacak olanlara söyleriz. başın saolsun.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)