Ehliyet Sınavı Deneyimim

 




Merhaba,

Mart ayında ehliyet almak için Alibeyköy Sürücü kursuna yazıldım.

Daha önce hiç araç kullanmamıştım ve kullanmayı da düşünmüyordum. Ama zaman geçtikçe ehliyetin bir gereklilik olduğunu fark ederek almaya karar verdim.

1 ay yazılı sınavla ilgili dersler görüyorsunuz ama ben sadece kurstan verilen kitaba çalıştım, derslere girmedim. Nisan ayında yazılı sınava girdim. 70 in üzerinde bir puan aldığınızda sınavı geçmiş oluyorsunuz. Bu sınavda trafik, motor ve ilkyardımla ilgili temel bilgileri öğrenmeniz isteniyor.


Sınavı geçtikten sonra 14 ders direksiyon dersi alınıyor. Ders saati 45 dakika. Bu yüzden 7 gün boyunca ders alıyorsunuz. Ben 6. ve 7. Derste sınava hazırdım. Bu süreçte kesinlikle direksiyon hocanızın önemi büyük. Sizi strese sokmaması ve her şeyi ayrıntısıyla anlatması, sizi motive etmesi çok çok önemli. Bu nedenle kesinlikle kursunuzu seçerken yorumlara çok dikkat etmenizi öneriyorum.

Beklenen gün geldi ve sınava girdim. Hocam sınavda bile beni çok korudu ve kolladı. Sonunda sınavı geçtim. Ve gerçekten zorlamadilar. Zaten L ve Paralel Parkin kuralları var. Çok kolay geçiyorsunuz. 

Ama en önemlisi sakinliğinizi korumanız ve sınavı dünyanın sonu gibi gormemeniz. Sonuçta heyecanlanabiliriz ama sakin olmazsak çok hata yapabiliriz.


Sınavı geçmenin haklı gururunu yaşayarak yazımı sonlandırıyorum. 


Sevgilerimle,

Kuklanız !


4 comments

  1. MaşaAllah hayırlı olsun, çok sevindim. Rabbim kazasız belasız kullanmayı nasip etsin :) Ayrıca süreci çok güzel anlatmışsın :) Ben kurstan yana biraz bahtsız olarak görüyorum kendimi, beni manen (ayrıca madden de) çok yoran bir süreç oldu, sürekli hoca- araba değişikliği ve araya zaman girmesi gibi şeyler yaşandı. Ben geçtiğimiz hafta 3. denememde geçmiş oldum ama geç olsun güç olmasın, elbet bir hayır vardır.
    Allah'a emanet ol:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninde geçmene çok sevindim. Geç olsun güç olmasın. Seni de tebrik ediyorum. Rabbim güzel yollara doğru sürmeyi nasip etsin İnşallah :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)