Hüsnü Bayramoğlu Ağabey Kimdir?

 


Hüsnü Bayramoğlu Abi 1935 yılında doğmuştur. Risale-i Nur müellifi Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin son zamanlarında yanında bulunmuş ve ona hizmet etmiştir. Nur Cemaatinin son kalan vekili ve varisiydi.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi;  "varislerim ve vekillerim" diyerek hususi olarak Hüsnü Bayramoğlu abinin ismini Risale-i Nur'da geçirmiştir. Hüsnü Bayramoğlu Abi ve diğer vekiller Üstad Bediüzzaman'dan gördükleri ve öğrendikleri hizmet düsturlarını uygulamışlar, kendi tarzlarını oluşturmamışlar ve hizmete hiçbir şekilde ihanet etmemişlerdir.

Hüsnü Bayramoğlu Abi yeni tarz getirmeye çalışanlara karşı çıkmıştır. Nur hizmetinde bireyin ön plana çıkması söz konusu değildir. Ön plana çıkan her zaman eserdir. Yani Risale-i Nur eserleridir. Ayrıca hizmet düsturlarında para toplamak söz konusu değildir. Risale-i Nur hizmetinin ana prensibi kanaattir. Nur Cemaatinden olduğunu, Risale-i Nur hizmetinde bulunduğu söyleyen insanlar, "medresenin ihtiyacı için para topluyoruz" şeklinde cümleler kuruyorlarsa emin olun yanlış yerdesiniz.

Hizmette eğer gücünüz medrese kurmaya yetmiyorsa tesanüd yani yardımlaşma ile daha güçlü olan medreselere katılarak dayanışma sağlanması daha uygun olanıdır. Risale-i Nur'u baz alarak kendi kitaplarını çıkaran insanları, Hüsnü Bayramoğlu Abi uyarmış ve bu durumun hizmete uygun olmadığını ifade etmiştir.

Hüsnü Bayramoğlu Abi, uyarılarını dikkate almayan gençleri yayınladığı bir yayınla uyarmıştır. İkaz için buraya tıklayınız. Hüsnü Bayramoğlu Abinin söylediklerine uymamak Risale-i Nur düsturlarına uymamak demektir. Çünkü Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin vekil tayin ettiği bir zatın söylediklerine katılmamak demektir.

Hüsnü Bayramoğlu Abi son kalan vekildi. Mübarek Ramazan ayında; 18.04. 2021 Pazar 22:30 'da Hakk'ın rahmetine vasıl olmuştur. 

Cenazesi 21.04.2021 Öğle Namazına müteakip Eyüpsultan Camii'de kılınmış ve Mustafa Sungur ve Abdullah Yeğin Abi'nin yanına Eyüpsultan mezarlığına defnedilmiştir.

Hizmete adanan bir ömür... Rabbim hepsinden razı olsun...

"Ne mutlu sizlere ki hizmetinizi ve vazifenizi bitirdiniz. Zahmetiniz bitti, rahata ve rahmete gidiyorsunuz. Hizmet, meşakkat bitti; ücret almaya gidiyorsunuz."

-Mektubat




0 comments

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)