İki Çocuk Mültecinin Hikayesi - Sanctuary Manga Yorumu

İki Çocuk Mültecinin Hikayesi - Sanctuary Manga Yorumu



Merhabalar Dostlar,


Uzun zaman önce anime izlemeyi bıraktım. Fakat hala arada manga okuyorum. Aslında bugün bahsedeceğim manga olan Sanctuary’de uzun yıllar önce sınav bahanesiyle devamlı yarım bıraktığım mangalardan birisiydi. Nihayet okuma fırsatı bulup bu nadide mangayı bitirdim. Şimdi benim okuduğum bu mangayı "Neden Okumalısınız?’’ kısmana gelelim.

Bir savaş, Kamboçya’dan Tayland’a ulaşmaya çalışan masum on çocuk, bir fare, taş kâğıt makas ve ideal bir ülke…

Dediklerimden hiçbir şey anlamadınız değil mi? Aslında çok şey anlattım. Hikayemiz bu dostlar. Hojo ile Asami Kamboçya’daki iç savaşın arasında kalmış o on çocuktan sadece ikisidir. Kendileri gibi sekiz çocukla beraber Kamboçya’daki savaştan kaçıp Tayland’daki mülteci kampına ulaşmaya çalışmaktadırlar. Fakat yol uzundur ve yiyecekler kısıtlıdır. Bu yüzden o on çocuk yakaladıkları fareleri yiyecek kişiyi belirlemek için taş kâğıt makas oynamaya başlarlar. Kazanan fareyi yer, kalanlar ise aç halde yola devam ederler. İşte böyle bir ortamda yolculuğun sonu görüldüğünde on çocuktan sadece dördü kampa ulaşmaya başarabilir. Asami ile Hojo’da bu dörtlünün içindeki gözde ikilimizdir. Savaştan sağ kurtulan ikilimiz Asami ile Hojo, sular durulduğunda kendi yurtları olan Japonya’ya dönüş yaparlar. Fakat ülkelerine geldiklerinde Japonya’daki durum Kamboçya’daki kadar ağırdır. Evet, Japonya’da savaş, yoksulluk, hastalık, ölüm yoktur aksine Japon halkı mutlu ve huzurludur. İşte en büyük sorunda budur. Japonya’nın hayali, geleceği ve amacı yoktur. İnsanlar yaşamanın ne demek olduğunu bilmemektedir. Hojo ile Asami bu gördükleri üzerine bu sefer son kez olmak üzere taş kâğıt makas oynarlar. Oyunu kaybeden liseyi bırakıp yakuzalara katılacak, kazanan ise okula devam edip siyasete atılacaktır. Oyunu kaybeden Hojo olur. Bu sebeple Hojo okulu bırakıp yakuzalara* katılarak ülkenin en büyük Don’u olup ülkenin karanlık işlerini ele almaya çalışırken Asami de ülkenin başbakanı olmak için çabalayarak doğru politika ile ideal Japonya’yı kuracaklardır. 

Cehennemden çıkan iki arkadaş bakalım Japonya’yı cennet vatan haline getirebilecekler mi? 

Bunun cevabını ben biliyorum peki ya siz? Daha burada ne duruyorsunuz hadi gidin ve öğrenin.



*Yakuza: Japonya'daki geleneksel organize suç gruplarının üyelerine verilen isimdir. Günümüzde en güçlü yakuza örgütü 65.000 civarı olduğu tahmin edilen üye sayısıyla Yamaguchi-gumi'dir. 

0 comments

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)