Evlilik Hazırlıkları: Küçük Ev Aletleri Seçimi


Selamün Aleyküm dostlar,

Size ramazan arifesinden yazıyor ve şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.

Bu yazımda size küçük ev aletleri alırken nelere dikkat ettiğimden bahsedeceğim.
Birkaç aydır küçük ev aletleri araştırmaları yapıyorum. Bu süreçte fiyat performans açısından hangi ürünün daha iyi olduğuna karar vermekle uğraştım ve sonunda küçük ev aletlerimi satın alabildim.


Öncelikle elektrik süpürgesi, ütü, tost makinesi, blender ve çay makinesi aldım. Aldığım ürünler içinden çay makinesinin olmasa da olur cinsinden bir ürün olduğunu düşünüyorum. Böyle düşündüğüm halde almamın sebebiyse nişanlımın bu konu da biraz ısrarcı olması :)

O zaman yorumlamaya başlayalım.

1- Elektrik Süpürgesi


Arnica Tesla Premium Rose Elektrikli Süpürge

Elektrik süpürgesi seçiminde benim için önemli olan çekim gücü ve ses seviyesiydi. Bu süreçte hanımlar arasında revaçta olan ürün Philips Marathon Ultimate. Ama ben elektrik süpürgesine bu kadar para harcamanın  gereksiz olduğunu düşünerek muadili olarak düşündüğüm çekim gücü A/A/A olan ve ses seviyesi 70 db olan Arnica Tesla Premium ürününü tercih ettim. Birkaç gün önce denedim ve ne kadar güzel olduğunu kendi gözlerimle gördüm. Hem halıda hem sert zeminde kullandım. Tozları harika çekiyor ve çok sessiz çalışıyor. Sizde bir elektrik süpürgesine bu kadar para vermek istemezseniz bu ürünü tercih edebilirsiniz. Birçok aparatı da var.

2- Ütü
Philips Azur Pro 4889/30

Ütü denince akla gelen ilk marka şüphesiz Philips. Bende ilk olarak Philips'in akıllı ütüleme teknolojili ütülerini almayı düşündüm. Bu ütüler kumaşa göre kendilerini ayarlayabiliyorlar. Birde kalabalık aileler için buhar kazanlı ütüler var ama biz 2 kişi olacağımız için ve buhar kazanlı ütüler ateş pahası olduğundan tercih etmedim. Tam akıllı teknolojili bir ütü alacaktım ki satıcı, kumaşlar arası hızlı geçişlerde sorun yaşatabileceği yönünde bizi uyardı. Bende keskin bir U dönüşü yaparak Philips Azur Pro 4889/30 ütüyü tercih ettim. Seçim yaparken yorumları dikkate aldım ve 3000w olması dikkatimi çekti. Bu arada bizim evde kullandığımız Philips'in 2200w bir ürünü. O üründe güzel ütülüyor ancak 3000w olan ürünle daha hızlı ütü yapıyorum. Sizde 3000w veya biraz daha gücü düşük ürünler(2200w-3000w arası) tercih ederseniz memnun kalırsınız. Ben ütü yapmayı pek sevmediğim ve zamandan da tasarruf etmek istediğim için 3000w bir ürün tercih ettim.

3- Tost Makinesi


Arzum AR2001 Tostçu Deluxe Izgara Ve Tost

Tost makinesi alırken dikkat ettiğim şeyler; plakaların malzemesi, çift taraflı kullanılabilir plakalar, plakaların çıkarılabilir ve kolay temizlenebiliyor olması ve ızgara da yapabiliyor olması. Renk ve büyüklükte biraz etkili olunca Arzum AR2001 Tostçu ve Izgara ürününü tercih ettim. Tost makinesi tamamen sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillenebilir. Örneğin; ızgara yapsın istemiyorsanız, plakanın her iki tarafını kullanabilmek sizin için önemli değilse daha az maliyetli ürünler tercih edebilirsiniz. Ama araştırmalarım sonucunda Arzum Tost makinelerini çok beğendiğimi söyleyebilirim.

4- Blender Seti
Fakir Mr. Chef Quadro Siyah 1000W Blender Seti

Blender da tamamen ne istediğinize bağlı olarak şekilleniyor. Küçük ürünlerde alabilirsiniz. Yorumları okuyarak kendinize uygun bir ürün tercih edebilirsiniz. Mutfakta hep elinizin altında olacağı için bence az yer kaplayan ürünler tercih etmek mantıklı olabilir. En çok özelliği olan ürünü alacağız diye bir şey yok. İhtiyaçlarımızı karşılasın kafi diyorum. Ben Fakir Mr. Chef Quadro ürününü tercih ettim.


5- Çay Makinesi
Beko 2110 Ic Inox Cam Çay Makinesi

Yazımın başında da bahsettiğim gibi Çay makinesi olmazsa olmaz bir ürün değil ancak biz aldık. Almasaydık da olabilirdi. Nişanlım Arçelik marka çay makinesinden çok memnun olduklarını ve yıllardır kullandıklarını söylediğinden, Beko'dan 2110 Ic Çay makinesini aldık. Arçelik ve Beko biliyorsunuz ki isimleri farklı olan aynı markalar. Beko daha uygun olduğundan, bu markayı tercih ettik.



Aldıklarımız bu kadardı.
İnşallah yazım sizler için faydalı olur.
Sevgilerimle :)













2 comments

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)