Kafamı Kurcalayan Sorulara Nasıl Cevap Buldum?

İslami Sorularıma Cevap Arıyordum, Nasıl Buldum?

Merhaba dostlar,
Nasılsınız?
Bu yazımda nasıl İslami sorularım olduğunundan ve nasıl cevap bulduğumdan bahsedeceğim.

Bu arada geçen sene okumuş olduğum Said Nursi kitaplarını da bir başlık altında toplayarak kısaca değinmek istiyorum. Özellikle Kuran tefsiri olan Risale-i Nurlardan ilerleyen dönemde daha fazla bahsedebilirim.

Risale-i Nur'lar belirli kesimler tarafından biliyor ama bazıları bu tefsirleri yanlış ağızlardan öğrendiği için bu kitaplardan uzak duruyor. Bilenler ise iman hakikatlerini öğrenerek, hem kendi imanlarını kurtarıyor hem de birçok imanın kutarılmasına vesile oluyor.

Bende Said Nursi'yi pek bilmeyen biriydim. Hatta ismini yanlış ağızlardan öğrendim. Sonra gün geldi, sorularım olduğundan dolayı çıkış noktası aradım durdum. En iyisi google'a sorayım derken tevafuk etti. Youtube'da Risale-i Nur okuyan ve anlayan bir gruba rast geldim ve dinlemeye koyuldum.

Zamanla da okuma ihtiyacı hissettim. Ancak  anlayamıyor olmak beni üzdüğünden dolayı okumak yerine uzun bir süre dinlemeyi tercih ettim. 

Çevremdekiler okumaya başladılar ve benimde okumam yönünde tavsiyeler verince okumaya niyet ettim. Ancak ilk zamanlar okuduğumda bir şey anlamadığım için yine vazgeçmek istedim. Çevremdekiler devam etmemi söyledi. Günde 5 sayfa okumaya gayret ederek devam ettim. Tabii zamanla kitaplar açılmaya başladı.

Her dönemde islami sorularım oldu. 
Çocukluk dönemimde beni kim yarattı, neden ve nasıl yaratıldım, yaratılmayı ben mi istedim?, Allah neye benziyor, bizi görüyor mu, bu kadar insanla nasıl ilgileniyor? gibi sorularım oldu.
Biraz daha ilerleyen yaşlarımda, -gençlik dönemi diyebiliriz.- 
Neden namaz kılmalıyım, neden iyi bir insan olmalıyım? Her şeyi kader tayin ediyorsa neden yaptıklarımdan sorumlu tutulacağım?, Allah istemeseydi ben yapmazdım demek ki Allah benim böyle olmamı istiyor, Neden tesettüre girmeliyim, Evleneceğim insanı seçebilir miyim, Başka bir meslek seçsem daha mı mutlu olurum gibi sorularım oldu.

Ve hepsine Risale-i Nur sayesinde cevap buldum Elhamdülillah.

Sizinde böyle sorularınız oldu mu, oluyor mu? ve bu sorularınıza nasıl cevaplar buldunuz?

İlerleyen dönemde bu sorularıma nasıl cevap verdiğimi öğrenmek ve bu şekilde yazılar yazmamı ister misiniz merak ediyorum.

Sevgilerimle...

2 comments

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)