La Sonsuzluk Hecesi Kitap Yorumu- Nazan Bekiroğlu







Selamün Aleyküm dostlar,

Nazan Bekiroğlu ile tanışmamız 2016 yaz ayına dayanır. Çok bunalımlı bir dönemimde Yusuf ile Züleyha kitabıyla bana dokunmuş ve beni diliyle ve kalemiyle etkilemiştir.
(kitap yorumu için tıktık)


Tabii Yusuf ile Züleyha romanından etkilenen Kukla durur mu? Hemen La: Sonsuzluk Hecesi kitabını da aldı. Ancak kitap o kadar özenle yazılmıştı ki, bir cümleyi sadece okuyarak anlayamıyordu. Düşünerek ve tüm benliğiyle idrak ederek okuması gerekiyordu. "Yazar düşünerek okumanızı temenni ederek yazmış adeta.." diye düşündü.

Hal böyle olunca kitabın sadece 40 sayfasını okudum ve en uygun zamanda kitabı okuyacağıma dair kendime söz vererek kitabın kapağını kapattım. İki sene sonra kitap ile rast geldik ve bu sefer okumak nasip oldu.

Kitap; Adem ile Havva'nın, Habil ile Kabil'in hikayesini o kadar güzel bir üslupla anlatmış ki, okurken cümlelere hayran olmamak elde değil.
Dini değerlerimizle yazılmış olması da kitabı bizim için önemli kılıyor ve bir kez daha Nazan Bekiroğlu'nun usta bir yazar olduğunu tasdik ediyorsunuz.

Bu arada Jose Saramago'nun da Adem ile Havvayla ilgili  Kabil isminde bir kitabının olduğunu ve kitabında Allah'ı suçlarcasına bir üslupla yazdığını öğrendim. Bu gibi kitapların dini değerlerimize zarar verdiğini, toplumumuzu ve değerlerimizi zedelediğine inanıyorum.

Bu yüzden de diyorum ki; Siz o kitap yerine La'yı okuyun, hem de güzel bir kalemden okuyun sevgili okur.

Selametle..

6 comments

  1. Şimdilerde ben de Mücella'yı okuyorum Nazan Bekiroğlu'ndan. Ben de sevgili kuklamın tavsiyesi üzerine Yusuf ile Züleyha kitabıyla tanımıştım Nazan Bekiroğlu'nu. Aslında bu kitap da bir ara elime geçmişti ama okuyamadan geri vermek durumunda kalmıştım. Uygun zamanda okurum inşaAllah:) Allah'a emanet ol:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen benim canım mısın :) Mücellayı okumadım, seydiysen okumak isterim :) La kitabı biraz daha ağır bir kitap. Büyük bir özveri ile okumak gerekiyor :)

      Allah'a emanet ol canım benim :)

      Sil
  2. Faydalı bir yazı teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Maalesef inançsız bir yazarın hitap ettiği bir kitle, bundan etkilenecektir..
    "Lâ" çok derin anlamlı bir ifadedir. herkes yorumlayamaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. La nın anlamı gerçekten çok derin...

      Sevgiler

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)