Çeyiz Alışverişi: En İyi Tencere Seti Hangisi ?

Korkmaz A1747 Tencere Seti Fiyatı


Selamün Aleyküm dostlar,

Söz merasiminden sonra çeyiz alışverişini hızlandırmaya karar verdim ve ilk iş olarak içinde yemek takımı, çatal bıçak, tencere ve kahvaltı takımı olan çeyiz setlerine bakmaya başladım.

Yaptığım araştırmalar sonucunda Karaca ve Bernardo'dan pek memnun kalınmadığını gördüm. Bernardonun çatalları paslanıyormuş -ki yakınlarımdan birinden de duydum bunu- Karaca'nın tencere seti, çatal bıçak seti de beğenilmemiş. O yüzden bu markaları kafamda elemiştim. Yaptığım araştırmalar sonucunda Korkmaz, Aryıldız ve Jumbo ön plana çıktı.

Araştırmalarım sonucunda:

Aryıldız'ın çelik tencere seti çok iyiymiş.
Korkmaz'ın hemen hemen tüm ürünleri beğenilmiş.
Jumbo zaten efsaneleşmiş bir marka. Ancak çok ciddi pahalı
Nehir markasının da çatal-bıçak takımının çok kaliteli

olduğunu öğrendim.

Ön araştırmalarımı yaptıktan sonra saha araştırması yapmak üzere mağazaları gezmeye başladım. Korkmaz markasının seti çok hoşuma gitmişti.

Yemek takımı, çatal bıçak, tencere ve kahvaltı takımı beğendim. Fiyatına 2900 dediler. 2 hafta sonra almaya gittiğimde aynı takıma 3500 lira dediler ve komik bir şekilde sadece 200 lira indirim yapabileceklerini söylediler bende çok sinirlendim ve Korkmazdan bir set almamaya karar verdim.

Sonra Korkmaz harici hangi markanın çelik tencere kalitesi daha iyidir diye bakındığımda önüme Hisar ve Aryıldız çıktı.

Hisar mağazasına uğradım ve her şeyin yarı fiyatına olduğunu gördüm. Öyle ki çatal bıçak ve tencere takımı 1100 liraya geliyordu. Bana bu fiyat çok uygun geldi ve almaya karar verdim. Sonra hisar markasının instagram sayfasına bir bakayım dedim. Birde ne göreyim. Sürekli müşteri şikayeti "Hisar eskisi gibi değil" diyorlar. O gün almaktan vazgeçtim ve Aryıldız markasını incelemeye koyuldum.

Aryıldız'ın tencere setlerine bayıldım. Hem de cezve takımı yerine bazı setlerinde sahan takımı olmasını da sevdim. Ama yakın çevrem tencere kapaklarını beğenmediler, bu yüzden almadım ama gerçekten çok kaliteli. Tasarımını ben beğenmiştim ama yakın çevrem beğenmediği için almadım. Ama siz tasarımını beğendiyseniz alın derim.

Hal böyle olunca bende çaresiz Korkmazdan almaya karar verdim ama 2 hafta önce daha uygun olan tencere setini bu kadar pahalıya almak istemiyordum. O yüzden beklemeye koyuldum.

Derken Korkmaz'da çok beğendim A1747 modeli Hepsiburada ve Gittigidiyor satıcılarında indirime girdi. Kendi mağazalarında 1399 lira olan bu seti, 945 liraya satın almış oldum. (İndirim 22.09.2018 tarihinde devam ediyordu.)

Yüreğime biraz su serpildi. Ancak dövizdeki bu dalgalanmalar yeni ev kuracaklara hiç mi hiç yaramadı.

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun İnşallah.
Şimdilik aktaracaklarım bu kadar.
Görüşmek üzere.

2 comments

  1. Güzel ablam benim vallahi ben pek hakim değilim bu konulara ama biz annemin çeyzindeki tencereleri hala kullanıyoruz maşaAllah sapasağlamlar. Hala var mıdır bilmiyorum ama BMS markası:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç duymadım sen diyene kadar. Ne varsa eskilerde var imiş demek :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)