Bkmkitap.com Kitap Alışverişim #2


Selamün Aleyküm sevgili okur,
Nasılsınız? Ramazan ayınız iyi geçiyordur İnşallah.
Yakın zamanda kitap alışverişi yapmıştım. Alışverişimi sizlere de göstermek istedim, o zaman başlayalım! 

1. Amak- ı Hayal : Hayalin Derinliklerinde Yolculuk / Filibeli Ahmed Hilmi

Amak- ı Hayal : Hayalin Derinliklerinde Yolculuk / Filibeli Ahmed Hilmi

Fiyat: 8,45 
Arka Kapak Yazısından;
Bu kitabı, hakikat sırrına ermiş vicdanlar, naif konuları seven insanlar zevkle okuyabilirler. Bir asırdır, bu muhit ve bu millet hayli alimler yetiştirdi ve daha birçokları yetişecektir.

Okuyucularıma sunduğum bu hikâyeler (Acaba hikâye mi?!) düşüncesine mazhar olursa kendimizi bahtiyar sayarız. Çünkü bu hikâyeye rağbet, hakıkadere eğilim gösterme manasını taşıyacaktır. Bu ise okurlarımızdan uzak görülmez. Bu muhterem millet, içinde hakikat düşüncesi taşıyan binlerce hassas yürek mevcut olduğunu yâr ve ağyara ispat etmiştir.
Ahmed Hilmi

2.  Aşka Adanmış Bir Ömür Hazret-i Hatice / Nurdan Damla

Aşka Adanmış Bir Ömür Hazret-i Hatice / Nurdan Damla

Fiyat: 14,85 
Arka Kapak Yazısından;
  “ Yeryüzünde aşk ve sevgi namına yaşanan tüm yakarışlar, tüm feryatlar, tüm yönelişler Hatice’nin aşk okyanusu yanında deryada damla kalırdı. ” 


 “İslam dünyasında, sebebini çözemediğim bir nedenden ötürü hep Ayşe konuşuluyor. Oysa peygamberin ilk eşi Orta Doğu kültürünün baskın hegemonyasında dik duruşuyla baş kaldırmış ve önemli işler başarmış bir kadındı. Ve sizin peygamberinizin çok değer verdiği bir eşti. Sayın Damla’nın kitabı bu yönüyle ciddi bir çalışma. Tebrikler.”                                                              

3.  Beyaz Gemi / Cengiz Aytmatov

Beyaz Gemi / Cengiz Aytmatov

Fiyat: 6,21  

Arka Kapak Yazısından;
Masalla gerçeği birleştiren bir eserdir. Geçmişi temsil eden dede ile geleceği temsil eden çocuk arasında dramatik bir ilişki kurarak insan duygu ve düşüncelerine kendine has yorumlar getirilir. Adı eserde hiç geçmeyen çocuğun saf ve temiz dünyasından, hayatın acı ve çıplak gerçeğine uzanan bir roman kurgusu meydana çıkarılır. Aytmatov'un, edebiyat âleminde geniş akisler uyandıran, uzun yıllar tartışılan, verilmek istenen mesajla yaratılan tiplerin büyük bir uyum sağladığı eserlerinden biridir.

4. Ve Dağlar Yankılandı / Khaled Hosseini

 Ve Dağlar Yankılandı / Khaled Hosseini

Fiyat : 8,77  
Arka kapak yazısından;
Gece vakti, çölü bir el arabasını çekerek geçen bir baba. Arabanın içinde annesiz iki çocuk; iki kardeş; biri kız, biri erkek. Küçük Peri için ağabeyi Abdullah, ağabeyden çok öte. On yaşındaki Abdullah’a sorsanız Peri, her şey demek. Köylerinden Kâbil’e varmak için çıktıkları yolculuğun sonunda aileyi yürek parçalayıcı bir son bekliyor. Fakat aslında bu bir son değil... Kardeşlerin başlarına gelenler -yakın ya da uzak- ilişki kurdukları tüm insanların hayatlarında nesiller boyu yankılanacak...
Hayat farklı aileleri sevgi ve fedakârlık, ihanet ve sadakat gibi ortak duygularla sınarken, karakterlerin başlarına gelenler ve yaptıkları seçimler, kitabın her biri ayrı bir renk ve lezzet taşıyan katmanlarını oluşturuyor. Afganistan’ın küçük bir köyünde doğan ve okuru Kâbil’den Paris’e, San Francisco’dan Tinos adasına taşıyan bu öykü, her sayfada renklenip güçleniyor.
Ve Dağlar Yankılandı, bizi biz yapan değerler üzerine düşündüren, ustalıkla yazıldığını her bölümde yeniden kanıtlayan, büyüleyici bir roman. Uçurtma Avcısı ve Bin Muhteşem Güneş ile dünya çapında sevilen bir yazar olan Khaled Hosseini’nin yazarlığında bir dönüm noktası.


5. Amanvermez Avni 10'lu Set / Ebüssüreyya Sami

Amanvermez Avni 10'lu Set / Ebüssüreyya Sami



Fiyat :  44,40 
Yorumum:
Bu kitap Osmanlı Sherlock Holmes'u Amanvermez Avni'yi anlatıyor. Anlayacağınız kendisi bir Osmanlı polisi.
İnanılmaz derece sürükleyici ve güzel bir kitap. Yakın zamanda kitap yorumum gelir İnşallah :)


Sevgiler diliyor ve yazımı burada noktalıyorum.
Var olun Sevgili okur.

6 comments

  1. Hazreri Hatice çok güzeldi. Ben çok severek okumuştum. Okuduğunda yorumunu bekliyorum mutlaka. Hazreti Zeyneb'i de öneririm o da çok güzeldi. Hatta ben onu daha çok beğendim.

    Amanvermez Avni'yi ilk defa duydum bir bakacağım ona da. 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sanırım siz tavsiye etmiştiniz o yüzden aldım :) Okuduktan sonra yorumlamayı çok istiyorum :)
      Sevgiler :)
      Hayırlı bayramlar :)

      Sil
  2. Cengiz Aytmatov'un bütün kitapları zorunlu olarak okutulmalı

    www.yazimbari.com

    YanıtlaSil
  3. amak ve aytmatovu okudum hatice aklımda olsuuun. ay baksanaaa amanvermez avni onluk set miiii oleeeey :) ben ilk kitabını okuduydum çok keyifliydii. ya hepsini okudun muuuu güzel miiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende 2 kitabını okudum sadece ama çok güzel :) Kardeşim tüm seriyi bitirdi ve bayıldı :)
      Tatlış kitaplar :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)