Tesettüre Girmeden Önce Okunacak 7 Kitap


Tesettüre Girmeden Önce Okunacak 7 Kitap

Merhaba dostlar,

Tesettür yazılarıma devam edeceğimi söylemiştim. Rabbim bu yazıyı da yayınlamayı nasip etti çok şükür. En güzel ve en hayırlı mesajları tesettür yazılarıyla aldım. Bu ve bunun gibi birkaç sebepten dolayı da tesettürle alakalı daha fazla şey söylemem gerektiğini düşündüm.


Bazıları ne haddine de diyebilir, ama yazacağım. Doğru bildiğimi, doğru olanı yazmakla mükellefim. Çünkü bildiğinin de zekatı vardır. Bismillah!

İlk önce tesettür ne demek onunla başlayalım. Tesettür güzel olanı sakınmak ve korumak demektir. Mühim olan ise bedenden ziyade öncelikle ruhun tesettüre bürünmüş olmasıdır. 


Bende tesettüre girme sürecimde hem videolara hem de kitaplara başvurdum. Okuduğum kitapların ruhumu doyuran kitaplar olduğunu söyleyebilirim. İman hakikatlerini öğrendikten sonra yavaş yavaş ruh tesettüre bürünüyor olacak zaten. Acele etmeden adım adım gitmek ve hakikatleri içinizde sindirmek benim size acizane tavsiyemdir. Bu sebeple önereceğim kitaplar doğrudan tesettürle alakalı değil daha çok imanı kuvvetlendirmeye yönelik kitaplardır.




1. İskender Pala - Od Bir Yunus Romanı

İskender Pala'nın en sevdiğim kitabı. Yunus Emre'nin adım adım mana aşkını bulmasını ve bu süreçte ölen eşini hiçbir zaman unutmamasını anlatıyor. Bu kitap gerçekten ağlayarak okuduğum nadir kitaplardan biri oldu. Muhakkak okumanızı tavsiye ederim. Size bu süreçte iyi geleceği düşüncesindeyim.


2. Şule Yüksel Şenler - Huzur Sokağı


Dizisiyle alakası yoktu bu kitabın. Yüzünüze şefkat tokatı atarcasına yazılmış bir kitaptı. O kadar beğendim ki kelimelerle anlatabilmek mümkün olmayacak. Feyza karakterinin kendini arama sürecini, dünyadaki bütün nimetlerden istifade edebiliyor olmasına rağmen, bir şeylerin ters gittiğini kavrayarak çıkış yolu aramasını konu alıyor.


3. Mehmet Yıldız - Aşk Neden Can Yakar?


Haram sevdaları konu olan, genel itibariyle Mehmet Yıldız'ın sohbetlerinden oluşan bir kitaptı. Hayalhanem videolarını izlemek size çok iyi gelecektir. Birde kitabını okuduktan sonra öğrendiğiniz tüm bilgiler pekişmekle kalmıyor, öğrendiklerinizle hareket etmeye başlıyorsunuz artık.



4. Mehmet Yıldız - Aşk Beş Vakittir


Mehmet Yıldız'ın ilk kitabı haram sevdalarla ilgiliydi. İkinci kitabı ise iman hakikatleri ve namaz konularını esas alıyor. Nefsinizi sarsacak bir kitap olduğunu düşünüyorum. -Bu arada bence tesettüre girmeden önce muhakkak namaz kılıyor olmanız gerekli. Bunu da aklınızdan çıkarmayın.-


5. Nazan Bekiroğlu - Yusuf ile Züleyha


Bu kitapta, Yusuf ile Züleyha kıssasını anlatan, 
haram sevdalarla cebelleşenleri kendine getirecek bir kitaptı.


6. Uğur Koşar - Allah de Ötesini Bırak


Aslında bu noktada Uğur Koşar'ın herhangi bir kitabı da size iyi gelecektir. Bildiğinizi düşündüğünüz şeyleri, size tekrar hatırlatıyor. Gerçekten size yeni bir kapı açıyor.



7. Halit Ertuğrul Kitapları


Düzceli Mehmet, Kendini Arayan Kadın, Aradığını Bulan Kadın kitaplarını okudum. Bu kitaplar daha çok ders verici nitelik taşıyordu. Size Halit Ertuğrul'un herhangi bir kitabını tavsiye edebilirim.




Bu kitapların her birinin sizlere tesir edebileceğini düşünüyorum. Özellikle Od, Huzur Sokağı beni kendime getiren kitaplardı efendim. Tesettüre girdikten sonra da daha çok Efendimizi tanımaya yönelik kitaplar okumaya devam ettim. Şimdilik size önereceğim kitaplar bu kadar.
İnşallah sizlerinde işine yarar. Tesettüre girme düşünceniz olmasa dahi okursanız keyif alacağınızı düşünüyorum.

Sevgilerimle..

9 comments

  1. Allah razı olsun , tesettüre girmek isteyenler için çok güzel bir yazı serisi. Tesettürlü biri olarak kitap tavsiyelerinizi dikkate alacağım :)
    Özellikle Huzur Sokağı'nı çok merak ediyorum.
    Sevgiler 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cümlemizden Allah razı olsun. Teşekkür ederim.
      Sevgiler 💕

      Sil
  2. Huzur sokağını çok önceleri okumuştum ama dizisi olmadı, beceremediler. Mehmet Yıldız'ın kitapları da okumayı istediğim kitaplardan. Nazan Bekiroğlu da öyle.

    Nurdan Damla'nın Hz. Hatice kitabını da öneririm. Dönemin şartlarını, Peygamber Efendimizin yanında davasına yoldaş oluşunu çok güzel bir roman diliyle anlatıyor.

    Çok güzel anlamlı bir yazı olmuş, hayırlara vesile olur inşallah. Sevgiyle kal... 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Kitap önerinizi dikkate alacağım.
      Teşekkürler 💕

      Sil
  3. Merhaba, yazınız için teşekkürler. Bloggerların buluşma ve sosyal paylaşım platformunda sizleri de aramızda görmek isteriz. Böylelikle diğer bloggerları tanıyabilir ve yeni fikirler edinebilirsiniz. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  4. Bu yolda allah size kolaylıklar versin inşallah. İskender Pala nın OD kitabı çok etkileyici bir eser çok sevmiştim ben. Diğer önerileriniz için de teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, hepimize versin Rabbim. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  5. Tesettüre girmeden önce tesettürle ilgili olan kitapları bekliyordum. Ama ön hazırlık süreciymiş. İçlerinde okuduklarım var lakin birkaçını sevmiyorum. Pek cazip gelmiyor.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)