Tesettüre Girmek İstiyorum Ama Pişman Olmaktan Korkuyorum



Tesettüre Girmek İstiyorum Ama Pişman Olmaktan Korkuyorum


Merhaba,

Uzun zaman bu gibi düşünceler benimde kafamda dolaştı. En çok da "Senin her şeyin tam mı da tesettüre girmek istiyorsun?" sorusunu yönelttim kendime. Tabii ki böyle korkularımız olabilir ki benim de oldu. "Acaba yapabilir miyim, acaba başarabilir miyim, çevrem ne diyecek, iş bulabilir miyim?" gibi tonlarca soru belirdi kafamda.

Sonuçta tesettüre girdiğinizde insanlar, -tesettür sadece size farz olmuş- gibi davranıyor, hatalarınız devleşiyor ya da açık olduğunuz zamanlarda bile yakınlarınızdan, tesettürlü insanlara dair; "Birde kapalı olacaklar, korkacaksan açıklardan değil, kapalılardan korkacaksın" gibi çirkin genellemeler duyuyorsunuz. Bunlar da zaman içinde bilinçaltınıza yerleşiyor.


Tesettüre girince pişman olmamak için en önemli adımlardan biri "iman hakikatlerini ruhunuza sindirmek"

En basitinden "Neden namaz kılmalıyım, neden tesettüre girmeliyim?" gibi soruları kendinize sorarak, cevaplarla nefsinizi susturmanız önemli. Nefsinizi ne kadar ikna ederseniz o kadar huzurlu olursunuz. 

Unutmamanız gereken diğer önemli şey ise bedeninizi tesettüre sokmadan önce, ruhunuzu tesettüre sokmak.

Karşı cinsle olan iletişiminize dikkat etmek, ölçünüzü ayarlamak çok önemli. 

Tesettüre girdiğinizde dikkat çekici olmamanız mühim. Çünkü tesettür sakınmak, güzelliği örtmek demek. Bu cihetle kapalı bir insanın koyu tonlu makyaj yapması, açık bir kadına nazaran daha çok dikkat çekiyor. Haliyle "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" diye akıllarından geçiriyor insanlar.

Benim tesettüre girmem çok çok kolay olmadı. Adım adım gittim. Zorlananlara da bu şekilde tesettüre girmelerini öneriyorum. 

Örneğin; ben ilk önce koyu tonlu makyaj yapmayı ve oje sürmeyi bıraktım. Zamanla tişörtten ziyade uzun kollu kıyafetler giymeye, çok dar giymemeye özen gösterdim. Bunlar ilk başta küçük küçük adımlardı. Sonra da nefsimi tesettüre girmeye ikna etmeye çalıştım. İkna çabalarım 4 ay kadar sürdü. Bu süreçte Risale-i Nur, Hayalhanem Videoları izledim ve dini kitaplar okudum. Bu kitaplardan ilerleyen günlerde daha ayrıntılı bir şekilde bahsetmek istiyorum Rabbim nasip ederse tabii.

Ruh tesettüre girmeye başlayınca beden zaten tesettürü istiyor. Tabii ki tesettür inanılmaz kolay olmamakla birlikte zor da değil. Bence lise, üniversite, iş hayatı gibi başlangıç dönemlerinde tesettüre girmek daha kolay oluyor. Ayrıca yaş ilerledikçe çevre baskısı da artıyor, bahanelerde...

Peki ben tesettüre girdiğim için pişman mıyım?

Hiç pişman olmadım. Çünkü her şeyi adım adım yaptım. İman hakikatlerini nefsime benimsetmeye çalıştım, namazlarıma dikkat ettim. Tesettürle ilgili kitaplar okuyup, videolar izledim. Ruhumu dinledim, ruhumu tesettüre sokmaya çalıştıktan sonra nihayet tamamen tesettüre girdim. Huzur içindeyim. Elhamdülillah..

    

Tesettürle ilgili veya başka konular ile ilgili tereddütlerinizi mail atabilirsiniz.
Her zaman sizi bütün samimiyetimle dinliyor olacağım.
Sevgilerimle...

Tesettürle ilgili diğer yayınlarım için;

Tesettür Yayınlarım


kalemkuklasi@gmail.com

30 comments

  1. Cidden çok yararlı bir yazı olmuş, çok beğendim..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş.Bende açığım ama insanları açık kapalı diye ayırmıyorum.Kapalılara laf söylendiği gibi açıklarada söyleniyor.Bende namazımı kılıyorm çok şkür ama henüz tesettüre giremedim.zamanla oda olcak insallah.Sizinkinide Allah kabul etsin 😃

    Takibime aldım sizide benim bloguma beklerim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Rabbim size de en uygun vakitte tesettüre girmeyi nasip eder İnşallah.
      Gelirimm :)

      Sil
  3. Kalemine sağlık. Ben bu iman hakikatlerini ruhumuza sindirmek gerektiği hakkında aynı şekilde düşünüyorum. Tesettüre girmeden de girdikten sonra da bunların idrakinde kalabilmek, sürekli okumak daha çok öğrenmek çok önemli hem kendi nefsimize karşı hem de çevreye karşı. Çevremde çok sık karşılaştığım bir durum, insanlar dine inanmayıp ya da farklı şekilde yorumlayıp, sizi ya yargılıyor ya da kendi tarafına çekmeye çalışıyor. Bu durum karşısında haliyle bilmeyenler kelime oyunlarına takılı kalıp yanlış yola giriyor. Bunun için de bizlere düşün görev daha çok öğrenmek, sorulara doğru kaynaklardan doğru cevaplar aramak. Rabbim cümlemizi yolundan ayırması, yolunda olmak isteyenlere de kolaylıklar versin inşaAllah. Allah'a emanet ol:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl güzel yazmışsın Varolan. Teşekkür ederim.
      Harfi harfine katılıyorum tüm söylediklerine :)
      Var ol :)
      Allah'a emanet ol :)

      Sil
    2. Tesettüre girmeden uzunca bir süre öncesinde ben de size benzer adımlar atmıştım..herşeyden önce din tam olarak nedir sünnet nedir diyerek hiç bilmeyen biri gibi okudum herşeyi tekrar sonra namaz geldi ardından da tam olmalı diyerek tesettür geldi..ve o günden bu yana Rabbim daha lezzetli sofralara oturtmadı òyle lezzet doludur ki bu sofralar ruh başka gıda peşinde koşmaz.
      Mübarek olsun tesettürünüz.

      Sil
    3. Allah razı olsun. Cümlemize tesettürün hakkını vermek nasip olur İnşallah :)

      Sil
  4. Olay bedeni örtmek değil zaten o ruha girmek. Senin adına çok sevindim. Allah devamını nasip etsin. :)

    YanıtlaSil
  5. Bir şey diyim mi ben senin bu hikayeni okurken çok mutlu oluyorum çünkü bence sen çok mutlusun ve burada ben bunu hissediyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle :)
      Anlamışsın beni gerçekten :)

      Sil
  6. Öncelikle sabırlı olmalısınız. Bunun farz olduğunu biliyorsunuz bu yüzden de içiniz içinizi yiyor bu durumdan memnun değilsiniz ama kapandıktan sonra açılmaktan da korkuyorsunuz? Aslında şuan çok güzel bir tereddütünüz var. Çünkü Allah ın sevgili kulusunuz ki içinize böyle bir his vermiş. Eğer sınırlarınızı zorlar kapanırsanız ne mutlu size ki gerçekten takva bakımından iyi yerlere geleceğinizi düşünüyorum. Buna tüm kalbimle inanıyorum. Size bir kaç şey söyleyeceğim:)
    Ben lise de kapandım ve benim sadece okul eşarbımdan başka eşarbım yoktu :) Sakın aklınıza herkes renk renk takıyor benim sadece bir tane var gibi düşünceleri düşünmeye izin vermeyin. Bilin ki şeytanın işidir. Zamanla olabilecek bir şey ve inanın yavaş yavaş olunca nefsimiz daha iyi köreriyor ve zamanla içimizde ki açılma hissi de kapanıyor. İnsanların size açık giyiniyorsun dar giyiniyorsun demesine de bakmayın. Tabi ki dar yada kısacık giyinmeyin ama unutmayın siz yeni kapandınız ve imkanlarınız bu. Sakın reklam olduğunu düşünmeyin ama sayfamda 'hatırlanmaması gereken anılar var' kısmını okumanızı istiyorum. Çünkü orada başımdan geçen küçük bir olay anlattım. Ve kesinlikle cevabınızı bekleyeceğim, bir şekilde ulaşın :) İnşaAllah içinde bulunduğunuz bu imtihanı en kısa şekilde geçersiniz. İyi günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mu çok mutlu oldum yazınızı okuyunca.
      Hemen yazınıza bakmaya gideceğim :)
      Teşekkürler :)

      Sil
  7. Bedenden önce ruhun tesettüre girmesi...Çok güzel bir ifade olmuş. Aslında meseleyi de bir nevi özetleyen bir ifade. Çok faydalı bir yazı olmuş. Faydalananlar olacaktır inşaAllah :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar.
    Yazınızın başlığındaki tereddütü yaşamadığınız, yazınızın sonundaki cümlelerden anlaşılıyor. Hayırlı olsun. Kararınıza saygı duyarız. Şuurlu ve bilinçli bir şekilde ve içinize sindirerek tesettüre girdiğiniz yazınızdan anlaşılıyor. Cenab-ı Hakk, daim eylesin.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun Recep Hocam.
      Amin İnşallah :)
      Selam ve dualarımla :)

      Sil
  9. çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş ellerine sağlık.. umarım tesettüre girmekte zorlanan kişilerin yolu senin yazılarına denk gelirler ve faydalanırlar.. devamını bekleriz inş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için teşekkür ederim.
      İnşallah nasiplenmek isteyen nasiplenir :)

      Sil
  10. bu kararı kendinizin vermiş olması en önemlisi. Etraf baskısı işin içine girince daha farklı sonuçlara sebepl oluyor çünkü. Bu arada sizi blog keşif etkinliğinden buldum takipteyim bloğuma da beklerim sevgiler :) http://efsaninguncesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  11. Tesettür setr etmek, örtmekse bu kavramın hakkını sadece ne saç örtmek ne de beden örtmek verebilir. Kulluğunun bir gereği, imanının yeni bir aşamsı olarak görüp bu kararı verene kadar nefsi alıştırmak en doğrusu. Çünkü strateji üretmezsen sürekli strateji üretip kafanı karıştıran nefsine yenik düşebiliyor insan. Hal, tavır hatta hayata bakışı ve çizgisi ile insan kendini tesettü retmeli, belki pek çok yönüyle erkekleri de kapsayan tarafları vardır. Maalesef tesettürlü görünüp, makyajıyla tarzıyla belki daha çok günaha giren olduğu gibi çekinceleri ve çizgisiyle tesettür haline en yakın olanlar da var. İnce çizgide yani sırat ı müstakimde gidiyoruz sürekli, imanı ve hakikatlerini öğrenince hem kolay hem zevkli bir yolculuk oluyor dünya hayatı. Selam ve dua ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumda böyle güzel düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Allah razı olsun.
      Selam ve dua ile.

      Sil
  12. Kaleminize,ruhunuza sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. İnşaallah bütün müslüman kardeşlerimiz bunun bilincine erer. Etrafımızdaki insanların ne düşüneceğini değil, Hz. Allah'ın emirlerini yerine getirmeye çalışırız. Esasen çoğu da kafamızda ürettiğimiz bahaneler. Sonuçta pek de bir şey diyen olmuyor. O kadar kötü arkadaşımız varsa, onları da terk ederiz olur biter.

    YanıtlaSil
  14. Bende tesettüre girmeyi çok istiyorum bi türlü nefsimle baş edemiyorum uzun zamandır Namazlarımı aksatmadan kılıyorum Rabbim kabul ederse İnşaAllah ama tesettür çok ağır geliyor sizlerden dua bekliyorum Allah razı olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbim en kısa zamanda ayetini üzerine girdirmeyi nasip eder İnşallah. Dualarım seninle İnşallah. Bana kalemkuklasi@gmail.com adresinden de ulaşabilirsin. İstersen konuşabiliriz :) Tesettürlü insanların yanında bulunmanı tavsiye ederim. Youtube dan Hayalhanem tesettür videolarını izleyebilirsin birini buraya bırakıyorum canım : https://www.youtube.com/watch?v=s8vWsLRAWwA

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)