Gözlerini Haramdan Sakın Kitap Yorumu - Merve ÖZCAN

Gözlerini Haramdan Sakın
 

Kendimi dünyadan soyutlamışcasına kitap okuyorum şu sıralar. Halimden inanılmaz memnunum haliyle. Kitaplar gerçekten iyi ki var olmalılar.

Fazlasıyla tasavvuf okuduğum şu dönemde, bu kitap bir geçiş oldu aslında benim için. Tasavvuf değil, dini değerlere önem veren muhafazakar bir erkek karakter karşımıza çıkıyor. O yüzden 504 sayfalık bu kitabı  2 günde bitiriverdim.

Konusuna gelecek olursam;

Betül 21 yaşında zengin, istediğini gibi yaşayan buna rağmen hayattan zevk almayarak yeni arayışlara giren bir kız.

Ömer ise 27 yaşında dinin gereklerini yerine getirmeye çalışan, kızlarla göz göze gelmekten bile kaçınan yeşil gözlü bir polis :) ama baya baya yakışıklı bir polis :)

Betül bir bar kavgasında arkadaşlarıyla beraber Ömer’in ekibi tarafından göz altına alınıyor ve Betül Ömer’i görür görmez etkileniyor. Bu esnada kader devreye giriyor ve ister istemez aynı ortamda bulunmak zorunda kalıyorlar.

Ömer karakteri gerçekten toplumda mumla aradığımız ancak bir türlü bulamadığımız, nesli hızla tükenen "gözlerini haramdan sakınan" bir adam.
Sevgili okuyucularıma edeceğimiz en güzel dua “Rabbim sizi Ömerlerle karşılaştırsın” olur yani. Bence güzel bir dua. Üstüne alın sevgili okuyucu! 
İnşallah diyelim :)




Betül haliyle takıldığı ortamlarda Ömer gibi biriyle karşılaşmadığı için dikkatini celbediyor ve sırılsıklam aşık oluyor çocuğa.

Kitap 504 sayfa ve okuması çok keyifli. Yazarın kalemini de beğendim ama sonunu güzel noktaladığına inanmıyorum. Bitirdim bitireli sonu nasıl olabilirdi diye düşünüyorum. Evet, haram bir sevda “helal daireye” çekilmeli ama habersiz bir şekilde olmamalı diye düşünüyorum. Aynı zamanda her zaman başka bir yol vardır. Anlayacağınız kitabın son kısmını mantığıma bir türlü oturtamadım. -Kitap dini değerlere önem vererek hazırlandığı için bu eleştiriyi yapma gereği duyuyorum.-

Kitaptaki karakterlerden birkaçı ise aşırı iyi geldi bana. Ve ben dünyada bu kadar iyi insanlar olduğunu düşünmüyorum. Varsa onları kenara alalım. O insanlar bu yozlaşmış topluma çok lazımlar. Bize de öyle insanlar denk gelsin rica ediyorum.

Yazarın ilk romanı olmasına rağmen gayet başarılı buldum. Bu kitabın devamı ise "Yüreğini Haramdan Sakın" onu da sanırım en yakın zamanda okuyacağım. Sonu her ne kadar iyi bitmese de 2. kitapta toparlar belki diye düşünüyorum.

Sevgilerimle...

17 comments

  1. Bu kadar uzun kitabı kısa sürede bitirdiğiniz için tebrik ediyorum sizi :)

    YanıtlaSil
  2. Benimde çok merak ettiğim bir kitap. Daha önceden wattpad'de listemdeydi ama kitap olmuş. Kitap olarak okumak daha iyi olacaktır eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle zaten Timaş Yayıncılık haklarını satın aldığı için Wattpad'te artık yok kitap :)

      Sil
  3. Esas olan İslam'ı bütünüyle yaşamaktır. Başta adalet duygusu, ahlak, iffet ve sadakat, özgüven, vefakarlık ve fedakarlık duyguları gibi İslam'a özgü ahlaki davranışları içeren karekterler olmalı reel dünyada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Ve en önemlisi böyle insanların var olduğunu bilmek bizlere güç verecektir.

      Sil
  4. ben sevmiyorum bu tipi kitapları. karakterin ne kadar yapmacık ve abartı olduğunu daha sen anlatırken anladım. nedense zıt kutuplar abartılıyor. mesela sorsan kız müslümandır kitapta ama müslümanlıkla alakası yoktur. kalmadı azizim öyle insan. ne kadar uzak olsa da biliyordur bir namazı, orucu. kılmıyordur ama biliyordur. genelde abartıyorlar böyle şeyleri. bu kadar kutuplaştırmak çok saçma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok kutuplaşma olmadığı için abartılı durduğunu düşünmedim. Bende o tarz kitapları sevmiyorum. Bu kitapta biraz daha saygı ve anlayış temelli bir şekilde konu işleniyor :)

      Sil
  5. Neden öyle attın hepsini "yoktur öyle insan" dedin. Öyle olmaya çalışıyoruz burda :)) Kalemine sağlık...
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh bir an için unutmuşum seni. Affet beni :)

      Seninde sağlık, sen çok çook :)

      Sil
  6. Hiç kitap okumuyorum 1 yıldır desm yeridir yüzünü açmadım tasavvufta küçük yaşlarda okudum dedem sayesinde bi sürü kitabı vardı bize vermişti öyle okuyoduö :))
    Ama çok güzel anlatmışsınnn 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh napıcaz seni kitap okumayı sevmezsin. Alt yazı da sevmiyorsun. Derhal bir çözüm bulmalıyız bu duruma :)

      Sil
  7. Dini roman okumuyorum ama dini filmler bana aşırı iyimser gelmiştir. Hemen insanların hidayete gelivermesi falan. Bunlar gerçek hayatta görmediğimiz şeyler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah doğru bir noktaya değinmişsiniz. Biraz gerçekçi olsa her şey daha güzel olacak :)

      Sil
  8. Hemen belirim. Sevgilerleee :)

    YanıtlaSil
  9. Kız kapanıyo mu kitapta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitapta kapanmıyor. İkinciyi okumadım henüz.

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)