ARAGO(AR∀GO) - London Shikei Tokushu Hanzai Sousakan Mangası

kuklayazar.blogspot.com


13 yıl önce İngiltere'nin başkentinde başlayan cinayetler zincirinin ardı arkası kesilmemektedir. Her gün cinayet sayısı artmakta ve polisler çaresiz bir şekilde olanları izlemektedir. Seri katil YAMACI lakabı ile ün salmıştır. Yamacı, Hunt ailesini katleder ancak 2 ikiz kardeşi sağ bırakır. Bunlardan biri olan Ewan 13 senenin sonunda cinayet masada baş komiser yardımcısı olup düzenli bir hayat kurmuşken, ana karakterimiz ARAGO bu seneler boyunca ülke ülke gezip Yamacının peşine düşmüştür lakin tüm çabalarına rağmen sonuçsuz kalmıştır.



Bir zaman sonra cinayetler tekrar başlar. 13 yıl önceki gibi kurbanların boyunları ve kolları yanık, uzuvları eksik bir biçimde cinayetler işlenmektedir. Ewan bu olayları araştırırken ister istemez kardeşi ARAGO'yu bulur.



kuklayazar.blogspot.com



Ve Yamacının peşine düşerler. Lakin bu düşüş bir kaza ile sonlanır, uyandığında kendini boş bir depoda bulan ARAGO ne olduğu anlamaya çalışırken Yamacı 13 yıl önce Ewan'ın koluna aktardığı güçlerini Ewan'dan alarak ARAGO'nun bedenine nakleder. Amacı ARAGO'nun güçlü bedenine sahip olmaktır ancak istemediği bir şekilde ARAGO bu gücü ona karşı kullanıp Yamacıyı yok eder. Bu olay sonucunda Ewan'da hakkın rahmetine kavuşur. Hep Ewan'ın arkasında kaldığını hisseden ARAGO, 2 sene içinde polis olup kardeşinin ruhuyla artık tüm Londra da ki cinayetlerin peşine düşecektir ama ARAGO aurasından mıdır bilinmez, peşine düştüğü her cinayet ve suç, akıl almaz derecede karmaşık bir hal alır -hayaletler,kurt adamlar,mistik canavarlar gibi-



kuklayazar.blogspot.com

Tavsiye Eder miyim?
Genel olarak beğendiğim ve sevdiğim bir seri olmasına karşın çizimleri çok ağırdır - anlama açısından- Manga kültürü yeterli olmayan arkadaşlara pek tavsiye etmem ancak konusu epey sağlamdır. 

Cilt Sayısı: 9 
Bölüm Sayısı: 85
Myanimelist puanı: 7,6
Okumak için tıktık;







10 comments

  1. Biraz bakındım da o nasıl site öyle ya her tıklamada reklam çıkıyor sinir oldum. Nasıl sabrediyosunuz anlamadım ki :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha ben tortuga çeviri grubundan indiriyorum. İnternetten online okumuyorum. Okusam sinir krizi geçiriyorum çünkü ^^

      Sil
  2. Comic ler ayrı bir Tür ayrı.bir dünya. Comics shopları görünce girip alasım gelir çünkü hiç bilmem bu DÜNYAYI. Benim için tamamen gizemli. Kütüphaneden ten ten sayılarını almıştım cocukların yaslarına uygun olur diye ama okurken pişman oldum. Kendime alsam coçuklar hiç affetmez savaş resimleri olan herseye meraklılar.

    Size iyi okumalar. Ileriki yıllarda belki karşılaşırsam dergiyle okur muyum bilmem... Yine de tanıtım ve bu türlü hatırlattığınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında müthiş ve gizemli bir dünya düşündüğünüz gibi. Benimde kitaplardan sonra en büyük tutkum mangalar. Okudukça ruhumu doyuruyorum belki. Eksik duygularımı tamamlama gayretine giriyorum bu türle. O yüzden de çok seviyorum. Rica ederim, her zaman... ^^

      Sil
  3. Fantastik, bilimkurgu edebiyatı ve sineması sevgim beni anime, manga takibine kadar getirdi :) (37 yasında, çocuklu, Sağlık görevlisi, felsefe mezunu, tabir i caizse kelli felli bir ablayım :) ), çevremdekiler tarafından çok eleştirildim, horlandım ama bu ayrı bir merak, ayrı bir zevk benim için. Bu blog çok şahsına münhasır, kendi kişiliği olan, aykırı bir blog kanımca. Emeği geçenden Allah razı olsun . Yazıları okuduğumda, manga karakterleri misali, gözlerim parlayıp, ağzım geometrik ve kocaman bir şekil alıyor :)
    Okuyacağım ve öneriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl içten bir yorum, çok mesut ettiniz beni,çok teşekkür ederim. Sizden de Allah razı olsun... Haklısınız ben bile manga okurken ve anime izlerken "Çocuk musun sen", "Demek çizgi film izliyorsun yine" sözleriyle karşılaşıyorum. Ama gerçekten de çocuklar için olanlar olduğu gibi, biz yetişkinler için de ders alınacak ve hayal gücümüzü genişletecek bu kadar güzel bir dünya varken, neden mahrum kalalım :)

      Sil
    2. Hayao Miyazaki filmlerinin dvd versiyonuna zamanında iyi para vermişliğim vardır ayıptır söylemesi ama pişman değilim, 90 yaşıma da gelsem açar izlerim , biriktirir, eşe dosta da izletirim :)

      Sil
    3. Hayao Miyazaki animasyon tarihinde üstattır muhakkak. Bende çok seviyorum animasyonlarını. Saygıyla... (:

      Sil
  4. Ben de böyle mangaya, animeye başlamak istiyorum ama öncelikle hangisinden başlamalı emin olamadım o yüzden yeni başlayanlar için diye bir başlık neden yapmıyorsuunn? :))
    Bu arada mimlendiinn http://minervadannotlar.blogspot.com.tr/2016/01/yln-ilk-mimi-nasl-bilirsiniz.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın aslında manga içinde yapabilirim. Ayy ilk defa mimlendim. Heyecan yaptım şimdi :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)