Sukitte ii na yo(Say "I love you") Anime & Live Action İncelemesi




Anime Künyesi:
Adı: Sukitte ii Na Yo
Türü: Shoujo(Romantik),Okul, Komedi
Yapım Yılı: 2012/Japonya
IMDB Puanı: 7.4
Bölüm Sayısı: 13+1(OVA)


Anime İncelemesi

Animeleri severim bilirsiniz. Bende methedilen bir shoujo(romantik) animeye göz atmak istedim. Bu kadar söylediklerine göre vardır bir bildikleri...

Ve birinci bölümü açmamla kapamam bir oldu. Animesini hiç mi hiç beğenemedim. Çünkü klasik bir shoujo. Kızımız asosyal. Telefonunda tek bir arkadaşının bile numarası yok, ancak okulun en popüler çocuğunun numarasını alıyor ve başı sıkışınca onu arıyor. Çocukta tabi hemen ilgi duyuyor, aşık oluyor. 

O içine kapanık, masum ve ürkek kızımız da bir anda çocuğa güveniyor- bir an da inanıyor hem de, dur bir ölç tart değil mi?- ve sonrasında gelişen olaylar dizisi. 


Hiç hoşlanmadığım bir animeydi gerçekten tahammül edemedim. Bu kadar insanlara güvenmeyen bir kız, nasıl bir anda popüler bir insana güvenebiliyor aklım almadı. Tabi bu animeyi beğenenler olabilir ama kaliteli bir shoujo arıyorsanız eğer Ao Haru Ride , Skip Beat , Kaichou wa maid sama önerimdir.



Live Action-(Film) İncelemesi

Tabi animesini izlemeyeceğimi anlayan ben live action’ı açtım. Yani filmini. Filmi fena değildi. Ama beni çokta tatmin etmedi. Herkesin göz bebeği olan bir çocuk, asosyal kızımıza çok aşık oluyor ve her sözünü yerine getirmeye çaba gösteriyor. Arada kıskançlıklar, yanlış anlaşılmalar oluyor. 

Anime renklendirmesi de karamsar biraz. Aksiyonda, gerilim de yap karamsar çizimlerini. Ama shoujo(romantik) anime de neden yapıyorsun değil mi?

Açıkçası arkadaşlar bugüne kadar çok shoujo izlemişimdir. Ama dokunaklı olunca daha hoş oluyor. Üzgünüm ben animesini izlemeye tahammül edemedim.
Filmi ise çerezlik niyetine izlenecek türden...


Sevgilerimle…








7 comments

  1. baksanaaa, en sevdiğin dizileri, animeleri ve diğer herşeyin en iyisi listesini yapsanaaa hadiii noluuur :)

    YanıtlaSil
  2. yani kore ve uzakdoğuuu :)

    YanıtlaSil
  3. Haha, tamam canım sen istersin de ben yapmam mı? En iyi shoujo anime, en iyi 10 kore dizisi yapalım o zaman ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi olur ben de meraktayım su sıralar. Artık Türk dizilerine bakılmıyor sıkıcı yapay... Batı dizileri de Hollywood Tarzı Kurtarıcı Etrafında donen olaylar. Artık batı dizi ve filmlerin sonlarını baştan tahmin edebiliyorum ( istisna kar Hariç) herkeste bir Kore furyasıdırngidiyor acaba ilk bosnzamanda bir Kore dizisine mi başlasam diyorum. (Geceleri bebeği sallarken diİnseyretmek telden iyi oluyor ;))) ) Kore fenomeni Boys Over Flowers dizisini önermişti başlangıç içşn bir liste yapılması hiç de fena olmaz

      Sil
    2. Haklısın canım, kore fenomeni doğru söylemiş başlangıç için sıcacık bir dizi Boys Over Flowers.Bende böyle bir liste düşünüyordum zaten. En boş vaktimde yapayım o zaman :)

      Sil
  4. Animelere bayılıyorum yaa ne kadar özlediğimi fark ettim şu anda :/ bunu izlememiştim bu yorumdan sonra da izlemem heralde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok seviyorum ama bunu beğenememiştim, biraz gerçek dışı geldi. Eğer romantik seviyorsan Ao Haru Ride, Skip Beat veya Kaichou wa maid sama izleyebilirsin canım. Bunlar çok iyi animeler, izlemediysen eğer :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)