Personal Taste Kore Dizisi Yorumu



Dizinin Künyesi:

Bilinen Diğer Adı: Kae In's Taste - Personal Preference
Bölüm Sayısı
: 16
Yayın Tarihi:
2010
Tür:
 Romantik Komedi
Konusu:

Not: Komedinin ağır bastığı,vıcık vıcık romantiklik barındırmayan, sevimli bir dizidir. 



Merhaba arkadaşlar,

Kore dizisi temalı bir blog kurmama rağmen bugüne kadar sadece bir Kore dizisi yayınladığımın farkına varınca kolları sıvamaya karar verdim.

Şunu belirtmeliyim ki Kore dramalarında genelde romantik-dram izlemiştim. Komediye her zaman temkinli yaklaştım, kültür farklılıklarından kaynaklanan durumlar nedeniyle komedilerine gülemeyeceğimi düşündüm belki de. Ama sonra dedim ki en sevdiğim iki oyuncu var. Sence de denemeye değmez mi?




Kore deyince akla ilk gelen isimdir Lee Min Ho.

Bu dizide Lee Min Ho kendiyle kavga edercesine çıtayı yükseltmeye çalışmış. Personal Taste’de oyunculuğu biraz acemi. Yeni adım attığı zamanlarının dizilerinden denilebilir. Ama kesinlikle kötü bir oyunculuk sergilemiyor. 2013 dizisi The Heirs’la karşılaştırınca farkı görebiliyorsunuz. Belki de partneri usta bir oyuncu olan Son Ye Jin olduğundandır. Zira daha önce A Moment to Remember'da harikalar yaratan bu oyuncuyu görmek beni ziyadesiyle memnun etti. 

Hatırlamayanlar için; Evim Sensin biliyorsunuz ki Kore uyarlamasıydı. Kore uyarlamasında Fahriye Evcen’in rolünü, bu kızımız oynuyordu. 





Harika bir diziydi,  16 bölüm olan dizinin son 4 bölümü ağır aile dramı barındırıyor ama ilk bölümler yanlış anlaşılmalara boğulduğu için sizi gülme krizine sokuyor. Dizinin şeytani boyutu bana biraz Nice Guy ’ı hatırlattı. Tabi fettanlık konusunda Nice Guy  dizisinin eline su dökemez o ayrı.




Tavsiye eder miyim?

Şu ana kadar komedi de gülmeyen ben, aşırı eğlendim ve harika buldum. Oyunculuklarda harikaydı çok sevdim. Hatta kızımızın oyunculuğu harika ötesiydi. Lee Min Ho’dan ziyade onun oyunculuğuna hayran kaldım.

Sevimli dizimizi izlemek  için;

Sevgilerle…




9 comments

  1. İlk dizimdi kendisi, çok sevmiştim ve kore dizilerine devam ettim. Sonra plaful kiss, bof, u r beautiful derken kore fenomeni olmuştum :)

    YanıtlaSil
  2. Haha başlangıç için harika bir dizi seçmişsin. Aşırı gülmüştüm bende :) Benimde ilk dizim BOF'tu. Takip ettiğin için teşekkür ederim bu arada. Buralarda biraz yeniyim. Yardımcı olduğun için tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Ne demek Kalem Kuklası, her zaman gel beklerim, bir şey takılırsa aklına yardımcı olmak da isterim, çekinme yani :)
    Dizi seçimini ben yapmadım, bana Kore dizilerini tavsiye eden arkadaşım vardı bende yok izlemem falan diyordum, pc me yüklemiş bu diziyi ee bir bakayım dedim sonra ondan daha fena bir izleyici oluverdim :)

    YanıtlaSil
  4. Bir diziyle Kore Fenomenliğine giden yolculuk,işte böyle büyülü bir yol... Tamam Kore Fenomeni, uğrayacağım sürekli sana, her şey için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. İlk izlediğim diziydi :) Onunla başlamıştım bu Kore bağımlılığına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten benimde çok güldüğüm şeker tadında bir dizi oldu ^^

      Sil
  6. Çok güzel bir dizi keşke bitmeseydi harikaydı emeğinize sağlık 🤗

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir dizi keşke hiç bitmeseydi emeğinize sağlık 🤗

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)