Uçan Şato Kitap İncelemesi- Diana Wynne Jones

kuklayazar.blogspot.com


Diana Wynne Jones’un, Serisinin ikinci kitabıdır.Birinci kitapta Sophie’nin başından geçen serüvenleri okuduk, Howl’u tanıdık(İlk serinin kitap incelemesine buradan  ulaşabilirsiniz).



İkinci kitabında ise bambaşka diyarlara götürüyor bizi. Abdullah karakterimizin hayatını, başından geçen olayları, yalanlarını, büyülü dünyasını, sihirli halısını ve biricik sevdiği Gece Çiçeğini bulabilme çabasını görerek hayran kalıyoruz.



Serinin ilk kitabı olan Yürüyen Şato, akıcı ve özgün ilerliyor. Uçan Şato da devamı niteliğinde. Bir aynaya geliyor, içinden geçerek kitabın diyarlarına ulaşıyor, Abdullah ile sihirli halı da uçuyor, askerlere kafa tutuyor ve cine emir veriyor hissine kapılıyorsunuz.


kuklayazar


Abdullah’ın serüveninin sonuna doğru tüm büyüler çözülmeye başlıyor. Kimin ne olduğunu anlayıp, karakterlere sıkı sıkıya sarılıyorsunuz.


kuklayazar.blogspot.com


Bu arada serinin ikinci kitabı demiştim değil mi? Kitabımızda Sophie ve Howl’un hayatlarına ne şekilde devam ettiğini, zorluklar karşısında bir yaprak misali savrulurken, karşılarına çıkan ilk dala tutunabilme çabalarına şahit oluyoruz. Sophie ve Howl’la bu seri de karşılaşmak; yıllardır görüşmediğiniz ama her zaman kalbinizde olan insanlarla tesadüfen rastlaşmak gibi…

İyi okumalar dilerim.


Sevgiyle kalın…

0 comments

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)