Like a Wolf-(Cry like Wolves) - Manhwa İncelemesi




''1,2,3,4'' 

Bu 4 rakam hiç bu kadar anlamlı olmamıştı. Artık onun bir adı yok, olsa da o diyarlarda söylemeye hakkı yok. İnsanlar için torbadan çekeceği 4 rakamdan ibaretti. Sadece onları kan dökerek, tüm dövüşleri kazanarak eğlendirecek bir kurt, havlaması bile yasak bir kurt. Evet bu sefer bir manhwa  incelemesiyle karşınızdayım. ''Kurt Gibi'' ya da orjinal adıyla Like a Wolf(Cry like Wolves). 3 sezon olan serimizin 1.sezonunun tanıtımını yapacağım.

Şimdiden söyleyeyim başını okuyup bırakmayın. 3-4 bölümden sonra açılan bir serimiz kendileri. Pekala başlayalım !



Gunt annesini hastalıktan kaybetmiştir. Ablası ve babasıyla pazarcılıktan elde ettikleri gelirle geçinmektedirler. Okulu sevmeyen ve işi gücü haytalık olan ana karakterimize felek öyle bir tokat atıyor ki, bir daha toparlanamıyor. Olaylar da böyle başlıyor.

Babası her gün pazara gelen oğluna bir daha pazara gelmemesini söyler. Babasının eve her gelişinde alışılagelenden daha yorgun, üstüne üstlük vücudunda morluklar olduğunu farkeden ablası ve Gunt, bir şeylerin ters gittiğinin farkına varırlar. Babasını gizli gizli görmeye giden karakterimiz olay mahalline vardığında, pazar da yumrukların havada uçuştuğunu görür. -Anladığım kadarıyla yasa gereği belediye pazarı yıkmak istiyor- Olayları daha iyi anlamak için hengameye giren Gunt'u durduran bir görevli ile serinin moddu olan o diyalog yaşanır…

 Not: Lütfen Soldan Sağa doğru okuyunuz. (Manga gibi değil)

,

Gunt biraz daha ilerlediğinde babası aldığı yumruk ile Gunt'un önüne düşer. Olayların ardından bayılan babasını hastaneye yetiştirdiğinde kemik iliği yetmezliği* teşhisi konur. Ablası ve Gunt ellerinde ne var ne yok hepsini babalarının tedavisi için feda eder. Ameliyat olan babalarını, 2 yıl sonra kemik iliği naklinin yan etkilerinden dolayı kaybederler.

Bu olay üzerine ablası ailenin en büyüğü olmanın getirdiği sorumluluk gereği çalışıp evi geçindirme derdine düşer. Gunt ise her şeye karşı duyarsızlaşarak hayatı sorgulamaya başlar. Ablası ile ettiği kavga ile evden ayrılan Gunt, sokakta gördüğü bir kavga sonrasında pazar yerinde babasına yapılanları hatırlayıp, bir adama karşı zorbalık yapan gençleri döver. Eve geri dönerken sokak serserilerinden biri Gunt'a arkadan saldırır. Boğuşmaya başlayan iki gencin ikisininde hayatları o akşam kararır.


Gunt'un çocuğu itmesi üzerine sert bir cisme çarpan çocuk hayatını kaybeder. Ana karakterimiz ise doğru ıslah evine gönderilir. Ablasını soracak olursanız, oda babasının yolunu takip eder, kemik iliği yetmezliğinden rahatsızlanır. 

Islah evinden çıkan Gunt işe girip erişte dağıtmaya başlar. Babasının hastalığı sırasında elde avuçtakini tükettikleri için ablasını tedavi ettiremeyen Gunt, bir akşam vakti motoruyla eve dönerken kaza geçirir. Yerden kalkarak adama yardıma koşan karakterimiz, araba da bir çanta dolusu para olduğunu fark eder. Parayı alan Gunt doğruca uzaklaşır ancak hesaplamadığı bir şey vardır. Çaldığı para, yer altında dövüş düzenleyen bir mafya babasına aittir.

Gunt'un hesap etmediği diğer konu ise parayı çalarken çalıştığı yerin kartını orada düşürmesidir. Ertesi gün mafya üyelerini karşısında bulan Gunt kaçmaya çalışır ama başaramaz. Artık önünde tek seçenek vardır: Dövüşecek ve çaldığı parayı kuruşu kuruşuna ödeyecek.

Dövüşler eski terk edilmiş bir fabrika da yapılır. Kurallar basit 1,2,3,4 rakamlı markalardan birini seçmek ve kodamanları eğlendirmek. Artık onun ve onun gibi dövüşenlerin adı yok. Onlar artık bir markadan ibaret…Kimse dövüşenlerin kim olduğunu umursamıyor, Zenginler için önemli olan tek şey bahis oynadıkları markanın kazanması… eski bir fabrikada başlayan bu dövüşler sonucunda Gunt'u neler bekliyor?












Dövüşlerin keyfini çıkarın ! 2. sezon   tanıtımıyla görüşmek dileğiyle, kesinlikle okuyun okutun.


*MDS kemik iliğinin yeterince sağlıklı kan hücresi üretmemesine neden olan bir grup kemik iliği hastalığıdır.

Photobucket



0 comments

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)