Skip Beat Anime&Manga İncelemesi




Ohayo minna-san !

Merhaba arkadaşlar, yine ortalıkta hangi animeyi izlesem diye dolanırken, önceden mutlaka izliycem dediğim ama bir türlü fırsatını bulamadığım bir animeyle kesişti yolumuz. Tabii ki Skip Beat’ten bahsediyorum. Anime 25 bölüm...


Normalde çok sıkılan bir insan olarak, anime ne kadar güzel olsa da yavaş yavaş ilerlemeye çalışırım hep. Ama inanılmaz bir şey oldu. Animenin 1. Bölümünü açmamla, diğer bölümleri büyük bir iştahla izlemem; beni hem keyiflendirdi, bir o kadar da şaşırttı. Final bölümü havada kalıyor. İkinci sezonu olaymış iyiymiş diyor insan. 



Birde 10 senedir devam eden bir mangası var. Haliyle arkadaşlar, anime bitince mangaya sürükleniyorsunuz. Ancak benim fikrim şu ki, animemizin oyunculukla ilgili bir hikayesi olduğu için, animeye çevrilirken karakterler mükemmel yansıtılmış. Manga da pek bu tadı alamadım.


Genelde mangaları, animelerden daha çok beğenirim, ama bu sefer tercihimi animeden yana kullanıyorum. Manga çizimlerini yeterli bulmadım.

Hikayeye gelmek istiyorum ufaktan…

Animemizde 3 ana karakter göze çarpıyor ;



Ana karakterimizden biri Shotaro.



Shotaro, çocukluğundan beri güzel şarkı söylemektedir. Babası ilerde kendisine uygun bir kadın bularak oteli devralmasını istemektedir. Ancak Shotaro’nun hayalleri bambaşkadır. Babasına karşı gelerek Tokyo’ya yerleşip ünlü olmak ister. Ama yanında her ihtiyacını görecek bir hizmetçiye ihtiyacı vardır. Bunu düşününce de çocukluğundan beri beraber olduğu ve onu deli gibi seven biri, biçilmiş kaftandır muhakkak.


Ana karakterimizden diğeri ve en önemlisi Mogami.




Mogami, Shoutaro’nun çocukluk arkadaşıdır. Kendini onun hayatına adar. Öyle bir adar ki, kendi hayatı yoktur artık. Sadece Shoutaro’nun hayalleri için yaşamaktadır. Onun ihtiyaçlarını karşılamak için Tokyo’da 3 ayrı işte çalışmaktadır. Hatta onun için liseye bile gitmemeyi göze almıştır…

Mogami, Shoutaro’yu görmeye gittiğinde, hayatını adadığı çocuğun onun hakkında gerçekte neler düşündüğünü öğrenir. Shou onu yerden yere vurur ve intikam almak istiyorsa, onunla aynı piyasaya çıkmasını söyler. Mogami artık intikam almak için ünlü olmaya karar vermiştir.



Mogami ilk olarak görüntüsünü değiştirmekle başlar. Daha sonra da Shoutaro’nun rakip firmasına giderek, intikam almak için ünlü olmak istediğini söyler. İnsanlar böyle bir şeyi duyunca kabul etmezler tabi. Ama Mogami intikam almayı kafasına koymuştur bir kere. Günlerce firmanın önünde bekler, müdürün evinin kapısında yatar. En sonunda bu inatçılığa dayanamayan şirket Mogami'yi mülakatlara almak zorunda kalır.





Animemizde 3 ana karakterden bahsetmiştik değil mi? Shou’nun en büyük rakibi benim de favorim olan Ren Tsuruga dır. Mükemmel bir karakterdir. Herkese karşı çok kibardır. Oyunculuğu ise mükemmelin de ötesindedir.























İnsanlar onun ne düşündüğünü tahmin edememektedir. Kızgınken bile gülen bu adam, duygularına kilit vurmuş bir şekilde yaşamaktadır. Bana sorarsanız gerçekten adam gibi adamdır Ren.

Ren mükemmel bir oyuncudur oyuncu olmasına ancak aşk hakkında hiçbir şey bilmemektedir. Bu yüzden bu duyguyu oyunculuğuna yansıtamadığı için zor günler geçirmektedir. Onun bu kötü günlerinde yanında tabi ki bir tavuk(!) vardır, bildiğin tavuk…




Aşkı birde tavuğa sorar. Tavuğu canlandıran karakterimiz Mogami. Ama Ren bunu bilmemektedir. Mogami aşık olma hissini biraz olsun anlatınca, Ren aslında birisinden hoşlandığını fark eder. Ama Ren sevdiği kızla arasına duvarlar örmeyi tercih etmektedir.

Mogami’de, Ren'den hoşlandığını fark edememektedir. Her ikisi de hayatı olağan akışına bırakmıştır.





Tabi bunlar olurken, Mogami'nin başka bir baş ağrısı daha vardır. 
-kıskançlıktan çatlayan eski sevgili sorunsalı- 




Sürükleyici miydi derseniz dibine kadar. Harika harika harika harikaaa ötesi diyerek tanımlıyorum bu animeyi. Öyle bir bayılma arkadaşlar.

Birde dizisi var Kore-Tayvan ortak yapımı. Diziye şöyle bir göz attım hikayeden sapılmamış. Fena sayılmaz. Ama animesini tercih edin derim ben.
Aşağıya linkleri bırakıyorum,

Anime için; burası  




Dizisi için; burası    






Sevgilerle…















2 comments

  1. izleyelim bakalııım şu an brothers conflict'i bitirmek üzereyim tuhaf bir animeydi kaichou wa maid sama'dan sonra pek sevmedim ama olsun :) Buna başlıyım o zaman ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bu animeyi de çok seveceksin. Maid Sama tadında bu da :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)