AVRUPA'NIN TÜRKİYE YORUMU


 İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi Alman asıllı Prof. Neumark ile bir kısım talebesi Boğaziçi'nde geziye çıkar. Talebelerden biri Prof. Neumark'a su soruyu sorar: 


- Avrupa bizi neden sevmez hocam ? Prof. Neumark su cevabı verir: 

- Çok samimi olarak itiraf edeyim ki, Avrupalı Türkleri sevmez ve sevmesi de mümkün değildir. Asırlardır kilisenin Türk ve İslam düşmanlığı Hristiyanların hücrelerine sinmiştir. Sebeplerine gelince: 

1.  Müslüman olduğunuz için sevmez. Ama faraza laik şöyle dursun, Hristiyan olsanız da size düşman olarak bakmaya devam eder. 

2. Sizler farkında değilsiniz ama, onlar su gerçeğin farkındadırlar: Tarihten Türk çıkarılırsa tarih kalmaz. Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa, bugünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekir. 

3. Avrupa'nın pazarı idiniz. Simdi Avrupayı pazar yapmaya başladınız. 

4. En az 400 yıl Avrupa'da sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz. 

5. Selçuklular Anadoluyu, Osmanlılar ise Orta Avrupa ve Balkanları Haçlı ordusuna mezar ettiler. 
6. Sizi silah ile yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hakimiyet sağladılar. Önce ahlaki değerlerinizi yıpratmaya başladılar, giyiminizden yaşantınıza kadar sonra kendi içinizde sizi bölmeye başladılar A-B-C-D gibi...

7. Selçuklu ve bilhassa Osmanlı, İslamiyet uğruna her şeyini feda etmeseydi, İslamiyet bugün belki sadece Hicaz'da varlığını devam ettirirdi, Kaldı ki Vahhabiliği kuranlar da, İngiliz Dominyon Bakanlığının adamlarıdır. Bati her yerde İslamiyeti, sapık inançlara kanalize etti. Ama Osmanlı, Asr-i Saadet'i devam ettirdi. 



Ben Türkiye'ye geldiğimde 2 üniversiteniz vardı, simdi 19 üniversite var. (O tarihte öyle idi simdi ise çok daha fazla.) Osmanlı zamanında ise her yerde bir medrese vardı tarihinize bakin her medresede bilim eğitimi vardı ilk denizaltını Osmanlının yaptığını çoğunuz bilmiyorsunuzdur belki de ama Avrupa bunu biliyor .

Sizler, gerçek hüviyetinize döndüğünüz an Avrupa'nın refahı ve medeniyeti yıkılır. Ama sizde bunun olması bu şartlarda çok zor. 

Yine sizler, Avrupa'nın tarihi düşmanısınız ve daima düşman olarak kalacaksınız...


-alıntıdır-

5 comments

  1. Ne kadar güzel bir yazıymış bu daha yeni fark ettim ve iyi ki de fark ettim. Çok doğru şeyler söylemiş sevgili hocam ama gittikçe unutuyoruz sanırım Türk olduğumuzu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asimile edilmeye çalışılıyoruz. Bu durumu görüp gerekli tedbiri almak, biz gençlere düşüyor aslında :/

      Sil
  2. Avrupalıyım, bunun doğru fikir olduğunu sanmıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirde olmayabiliriz tabi ki ancak bu bir alıntıdır ben yazmadım ama bende Profesör Neumark'ın söylediklerine ve düşüncelerine katıldım.

      Sil
    2. Bu sorunuzu başka bir platformda cevaplayabilirim ama blogumda bu tarz konuşmalara ehemmiyet vermiyorum :)

      Sil